Supa sau ciorba, fie ea cremoasă sau clară, a fost unul dintre preparatele preferate de bunicii noștri, iar acum și-a recăpătat popularitatea.
Se prepară relativ repede și uşor, e bine tolerată de sistemul digestiv, potolește foamea și e benefică pentru sănătate. Suficient pentru a o include în meniul zilnic. Poate par uşor de necrezut, dar ciorba este preparatul cel mai des recomandat de nutriționiști persoanelor care doresc să adopte un stil de viață sănătos și să slăbească.
Ciorba este ușor de digerat și conține atât carne – în cantitate moderată -, cât și diverse legume și zarzavaturi.
Consumată zilnic, aceasta ne oferă o bună parte din nutrienții necesari și ne ajută să eliminăm kilogramele în plus.
Poate fi savurata aburindă său rece, vara sau iarna, poţi s-o găteşti de post, să adaugi aproape orice fel de legume vrei, e potrivită şi pentru bebeluşi, şi pentru bunici, iar fiecare dintre noi o poate reinventa adăugând tot felul de ingrediente: crutoane, brânza rasă, ulei de măsline, mirodenii exotice etc.
Dacă nu ai făcut-o până acum, trebuie să știi că majoritatea nutriționiștilor recomandă consumarea supelor sau ciorbelor în fiecare zi! Asta deoarece sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale, reglează tranzitul intestinal datorită fibrelor din legume.
În plus, trebuie să știi că supele pot deveni un aliat de nădejde în lupta cu kilogramele, datorită faptului că, în general, au un conținut scăzut de calorii.
Supele de legume au calorii puține, dar sunt bogate în apă, ceea ce poate însemna că te vei sătura și mai repede! De preferat ar fi ca în fiecare zi să-ți schimbi supa, pentru a introduce în alimentație diverse legume de care are nevoie organismul tău!
Dietele rapide nu sunt o soluţie pe termen lung pentru silueta ori sănătatea ta. Uneori, însă, ai nevoie de o rezolvare rapidă pentru iritanta problema a colăceilor, în special atunci când se instalează sezonul cald şi începi să porţi haine care îţi dezvăluie tot mai mult corpul.
De aceea, te încurajam să încerci aceasta dietă cu ciorba care ţine doar o săptămână şi contribuie la detoxifierea organismului şi la subţierea taliei tale, ajutându-te să scapi de 5 kilograme!
Nu de puţine ori se întâmplă să avem o reticentă bine justificată faţă de diete, având în vedere faptul că de multe ori acestea presupun înfometare.
Dieta cu ciorba este una foarte „prietenoasă”, deoarece îţi permite să mănânci câtă ciorba vrei (desigur, nu este vorba despre ciorba de burtă sau alta foarte bogată în calorii).
Ea funcţionează pe acelaşi principiu că dieta Volumetrics: mâncarea voluminoasă îţi dă senzaţia de saţietate şi te ţine departe de gustările periculoase şi mâncatul compulsiv. Dietele precum cea cu ciorba sunt adesea recomandate înainte de operaţii, pentru că sunt o adevărată binecuvântare pentru sistemul digestiv, nelăsând reziduuri în intestin.
O ciorbă de legume făcută ca la carte este foarte sănătoasă, însă nu are cum să îţi ofere toate vitaminele şi mineralele necesare bunei funcţionări a organismului. De aceea, dacă ţii această dietă, nu depăşi cele 7 zile, pentru că rişti să te alegi cu anemii şi deficienţe serioase în organism.
Apelează la această soluţie dacă ai într-adevăr nevoie să dai jos câteva kilograme foarte repede, însă dacă ai timp, încearcă o dietă mai îndelungată, dar cu efecte pe termen lung.
Dieta cu ciorba este foarte restrictiva din punct de vedere caloric şi nu ar trebui urmată de către persoanele cu probleme de sănătate cronice ori de către femeile însărcinate.
Care este principalul avantaj al dietei cu ciorba? Faptul că poţi să mănânci acest preparat de câte ori vrei într-o zi. În principiu, ai voie să mănânci anumite alimente, iar în rest te hrăneşti cu ciorbiţa delicioasă, fără restricţii. Sună bine? Atunci iată planul pe care să îl urmezi în dieta cu ciorba!
Ziua 1
Mănâncă doar fructe (în afară de banane) şi câtă ciorba vrei. Ca gustări, poţi încerca fructele deshidratate, dacă te-ai săturat de cele proaspete.
Ziua 2
Începe ziua cu un cartof copt, apoi mănâncă pe parcursul zilei doar legume şi ciorba. Excepţie fac legumele bogate în carbohidraţi, precum cartofii ori porumbul.
Ziua 3
Mănâncă doar fructe, legume şi ciorba, excluzând bananele şi legumele bogate în carbohidraţi.
Ziua 4
Mănâncă doar banane cu lapte, iaurt şi ciorba. Poţi să variezi modul de îmbinare a ingredientelor. De exemplu, poţi să îţi faci un smoothie de dimineaţă, iar ca desert poţi să îţi faci o îngheţată de banane.
Ziua 5
Mănâncă doar roşii (6-8 bucăţi) şi peste, curcan sau pui. Poţi să prepari carnea cum doreşti şi nu uita să consumi ciorba de fiecare dată când te apuca foamea între mese.
Ziua 6
Consumă doar legumele permise şi o sursă de proteine, precum carnea de curcan sau de pui ori, şi mai bine, un peşte sănătos.
Ziua 7
Ai voie să mănânci în afară de ciorbă toate cele trei tipuri de alimente: legume, fructe, carne. Şi, bineînţeles, trebuie să umpli golul din stomac cu ciorba.
Sursă: estisanatos